Het restaurant

Begin jaren 80 werd de hoeve van de familie Vandamme Koopman gerestaureerd om in juni 1983 open te gaan als bierspeciaalzaak. Al vanaf de opening werd de aandacht gelegd op ons rijk bierpatrimonium. Talrijke streekbieren werden aangeboden met een schelle van de zeuge of een rijkelijk belegde boterham; ’t Rusteel was geboren!

Met meer dan 300 verschillende streekbieren waren we echte trendsetters. Al snel stonden ook ribbetjes met aardappelen op het menu, alsook als eerste in de streek ‘spaghetti’, en we bleven maar groeien. Het concept werd een ware hit, maar de passie voor bier stak de kop op, reeds in 1985 werd er een eigen bier gebrouwen. Een echte Vlaamse roodbruin met gerookte whiskymout voor de vlassersorde uit Gullegem; Vlaskapelle.

Het is ook niet onlogisch dat ons eerste blonde bier vernoemd is naar de Netebuk. De legende heeft zijn oorsprong hier in de Heulebeekvallei net als onze oorspronkelijke hoeve. Daarom steunen wij ook het natuurproject de Heerlijke Heulebeek.

Door de jaren heen groeide de passie en werd het bierconcept uitgebreid tot de betere bierbistro met een eigen brouwerij, het Gulden Spoor. In 2001 vloeiden de eerste zelfgebrouwen liters uit testinstallaties. Nog geen 2 jaar later werd een volledige brouwzaal gekocht met vergisters. Reeds in 2007 werd nogmaals een grotere installatie gekocht en ondertussen is ook alles verhuisd naar een complete nieuwbouw met zicht op verdere ontwikkelingen.

Vandaag zijn wij uitgegroeid tot een passievol bierrestaurant met verscheidene evenementen over biergastronomie. Volg ons zeker op facebook voor de evenementen, wekelijkse updates, interessante weetjes of bierquizen met passende prijzen!

Aarzel niet en boek snel zodat u onze jarenlange ervaring kan proeven!